Interessante websites voor u
- Koninklijke Kentalis - Samen sterk in communicatie
Muziek luisteren, een verhaaltje vertellen, de weg vragen. Het lijkt eenvoudig.
Maar als je een taalontwikkelingsstoornis hebt of slechthorend, doof of doofblind bent, valt dit altijd niet mee. Als horen, praten of communiceren niet vanzelf gaat, komen we samen verder.
Kentalis is er voor u. Voor kind, ouders en omgeving.
Kentalis is dé specialist op het gebied van onderzoek, zorg en onderwijs voor mensen met een beperking in horen of communiceren. Kentalis biedt hulp en behandeling zodat u zo goed mogelijk kunt meedoen in onze samenleving.
- Simea - In de stichting Siméa werken de besturen van de vier instellingen voor auditief en/of communicatief beperkte leerlingen nauw samen. De besturen hebben hun strategische belangenbehartiging in de Stichting ondergebracht. De vier instellingen hebben de verantwoordelijkheid voor het onderwijs en de ondersteuning aan auditief en/of communicatief beperkte leerlingen.
- Sprong vooruit - ontwikkelt leerlijnen en leermiddelen voor dove en slechthorende leerlingen in het (speciaal)asisonderwijs en het voortgezet (speciaal) onderwijs. Toegespitst op de eigenheid van de leerlingen. Eigentijds, spannend en uitdagend!
- Bibliotheek - Ben je op zoek naar boeken of informatie over boeken en schrijvers voor baby's, peuters en kleuters? Hier vind je boekentips, voorleestips, boekennieuwtjes en interviews met deskundigen op het gebied van jeugdliteratuur.
- Jeugdbieb - Jeugdbieb is een verzameling links naar informatieve websites, filmpjes en apps voor kinderen. Interessant, boordevol weetjes en feiten, zomaar alleen leuk of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties.
Bij elke link wordt een korte beschrijving gegeven.
Jeugdbieb verwijst o.a. naar vragen van Willem Wever, naar filmpjes van Schooltv-Beeldbank en afleveringen van Het Klokhuis.
- Leesplein - Leesplein is sinds 1999 het verzamelpunt voor leesbevordering voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar, ouders en professionals. Alle content die op Leesplein is te vinden, is gerelateerd aan kinder- en jeugdboeken en lezen. De website wordt voortdurend voorzien van nieuwe informatie.
- Fodok - De FODOK is er voor ouders van dove kinderen, of die kinderen nou jong zijn of al ouder, een cochleair implantaat hebben of niet, wel of niet een extra handicap hebben. Het maakt ook niet uit of een kind ernstig slechthorend wordt genoemd of doof: als een kind zonder hulpmiddelen zo weinig hoort dat het volgen van gesproken taal een probleem is, is extra steun nodig. De FODOK behartigt de belangen van de kinderen en hun ouders, geeft informatie en biedt ouders gelegenheid elkaar te ontmoeten.
- Sclera - De picto's van Sclera zijn vrij te gebruiken en kunt u thuis inzetten voor tal van mogelijkheden.
U kunt vrijwel elke taal- / leesactiviteit ondersteunen met picto's. Beeld en schrift samen, dubbel zo sterk!
- Stichting Lezen - Stichting Lezen bevordert het lezen in de Nederlandse en Friese taal
en levert een bijdrage aan het verbeteren van het leesklimaat en de leescultuur.
- Leesvertelwedstrijd - De Nationale Leesvertelwedstrijd is 1998 in het leven geroepen, als Gebarentaal-tegenhanger van de traditionele Nationale Voorleeswedstrijd. De Nederlandse Gebarentaal is de voertaal van Nederlandse doven. Een volledig dove jury zal de prestaties van de vertellers beoordelen en drie prijzen toekennen. Een gebarentaaltolk zal hun verhalen simultaan 'stemtolken', dat wil zeggen vertalen in gesproken Nederlands.
- Doof.nl- Doof.nl bestaat sinds 1997 en is de best bezochte nieuwssite voor doven en slechthorenden van de Benelux. Doof.nl voorziet u dagelijks van nieuws en betrouwbare informatie over gehoorverlies en hoorproblemen in de ruimste zin van het woord.